Ürün Açıklaması

Algaway fide - fidan döneminde verildiğinde fotosentezi destekler ve gerekli hammaddeyi karşılar. Bunun neticesinde bitkide yaprak gelişimi, çiçek ve meyve gelişimi, kök gelişimi hızlanır. Aynı zamanda gelişen bu kısımlar çevresel etkenlere karşı daha dayanıklı olurlar.

Çiçekler oluşurken, döllenme organlarının ve polenlerin daha aktif ve sağlıklı olmasını sağlar. Böylece döllenme şansı ve döllenen meyvelerin oluşum hızı artar. Döllenmeden sonra, meyvenin ilk büyümesi esnasında verildiğinde, çok çabuk bir şekilde bitki bünyesine alındığı ve taşıdığı için, direkt olarak meyve gelişimine etki eder. Aynı zamanda bu dönem meyvelerin renginin ve kalitesinin belirlendiği şekillendiği dönemdir.

Bu yüzden meyveyi direkt olarak beslediği, renk pigmentlerinin düzenli olmasını sağladığı ve bu pigmentlere etki edecek dış etkenlere karsı bitkinin direncini arttırdığı için, ileride meyve renginde problem olmaz.

Algaway topraktan köklere verildiğinde, toprağın biyolojik, kimyasal ve fizyolojik yapısını etkiler. Bitki kök miktarı çok az veya işlevsel olarak zayıf olsa bile, Algaway ile temasa geçtiğinde, içerisindeki bazı besinleri almaya başlar, kökün gelişimi ve işlevi artar. Böylece köklerin topraktan su ve besin alımı hızlanarak, bitki köklerinin hormon salgılaması artar. Bu işlevinden dolayı Algaway çok soğuk dönemlerde bile bitkinin ve köklerinin sağlıklı gelişimini sağlar. Filizlenmeyi arttırır, besinlerin taşınmasını kolaylaştırır, meyvelerin ve yaprakların yaşlanmasını ve dökülmesini geciktirir.

Algaway yüksek bir çözünürlüğe sahiptir, yapraktan çok kolay ve hızlı alınır. Özellikle çiçek ve meyve döneminde bitki gelişimini etkileyen beslenme yetersizliği ve dengesizliği, kötü toprak ve hava koşulları çiçeklenmeye, verime ve kalite düşüklüğüne sebep olur. Hem bitkilerin bu koşullardan etkilenmesini önler, hem de normal biyolojik ve fizyolojik gelişimi sağlar.

Uygulama Şekli

Yaprak Uygulaması

Ambalaj Seçenekleri

Garanti Edilen İçerik w/w
Organik Madde %20
Toplam Azot (N) %7
Nitrat Azotu (N) %5
Amonyum Azotu (N) %2
Toplam Fosfor Pentaoksit (P₂O₅) %6
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P₂O₅) %6
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K₂O) %21
Max Nem %20
pH 3,5-5,5
Bitki Kullanım Şekli ve Dozu
Narenciye Haziran dökümünden sonra 10’ar gün arayla yapraktan 2-3 uygulama 200-250gr /100lt.
Sert Çekirdekliler, Elma, Armut Meyve büyüme döneminde yapraktan 2-3 uygulama 200-250gr /100lt.
Bağ Saçma koruk döneminden hasada kadar yapraktan 2-3 uygulama 200-250gr/100lt.
Buğday, Soya, Hububatlar Saçma koruk döneminde hasada kadar yapraktan 2-3 uygulama 200-250gr./100lt.
Yer Fıstığı, Patates Patates yumru büyüme ve fıstıkta iç doldurma dönemlerinde yapraktan 2-3 uygulama 200-250gr /100lt.
Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Çilek, Kavun, Karpuz Meyve teşekkülünden itibaren hasada kadar yapraktan 2-3 uygulama 200-250gr /100lt.

Dökümanlar

Bilgi Formu