Amino asitler, proteinlerin bir parçası olan ve çoğu biyolojik süreçte kilit rol oynayan organik moleküllerdir.

Bitkilerdeki amino asitler, kökler tarafından emilen nitrojenden yüksek enerji harcaması içeren bir süreçle sentezlenir. Bu enerji harcaması, stres durumlarında (kuraklık, hastalık, ani sıcaklık değişimleri vb.), daha fazla serbest amino aside ihtiyaç duyulan durumlarda kritiktir, bu içerikler 100 kata kadar artabilir. Bu noktada amino asit bitki gelişimi için önemli bir protein kaynağı olmakla birlikte ayrıca bitkinin dengeli beslenmesinde de etkindir.

Serbest amino asitler ve kısa zincirli peptitler sayesinde klorofil sentezi, doğurganlığı, enzim aktivatörü ve şelatlayıcı etkisi ile bitkinin en iyi vejetatif ve generatif gelişimini sağlar.

Bitkiye Faydaları

✓ Büyümeyi ve kök gelişimini teşvik eder.

Meyve kalitesinin artmasını ve olgunlaşmasını sağlar.

Olumsuz hava koşulları ve strese karşı bitkinin dirençli olmasını sağlar.

Bitkideki klorofil konsantrasyonunu arttırarak fotosentezi hızlandırır.

Mikro besin elementleri için mükemmel bir şelat maddesidir.

 ✓Bitki metabolizmasını hızlandırarak besin emilimini maksimum seviyeye çıkarır.

  Stomalara olan etkisi ile gaz alışverişinin kontrol edilmesini sağlar.

Büyüme düzenleyicileri uyararak onları aktive ederler.



L Aspartic Acid; Çimlenmeyi teşvik eder.

L Glutamic Acid ;Polen çimlenmesi ve polen uzunluğunu arttırır.

L Serine; Klorofil sentezine yardımcı olur ve su dengesini sağlar.

L Glycine; Şelat bileşiği oluşturur ve büyümede rol alır.

L Lycine; Besin elementlerinin alınımı düzenler, klorofil oluşumunu sağlar.

L Methionine; Meyve oluşması ve olgunlaşmasını sağlar. Kök gelişimini arttırır. Hücre duvarını stabilize eder.

L Proline; Bitkiyi strese karşı korur ve su dengesini düzenler. Polen oluşumu ve meyve tutumuna destek olur.

L Tryptophan; Oksin habercisidir.

L Alanine; Klorofil oluşumunu sağlar.

L Valin; Oksin habercisidir. Kök büyümesini destekler.

L Leucine;Meyve kalitesini arttırır.

L Cyctine; Protein metabolizmasını teşvik eder. Klorofil oluşumunu sağlar.